Tuesday, January 22, 2013

Zakovice će biti moderne i iduće sezone

Ormar vam je pun odjeće i modnih dodataka sa zakovicama? Imamo odličnu vijest za sve vas! Zakovice će biti veliki hit u toploj sezoni kojoj se mnogi ovih dana posebno vesele. Savršeni komadi u vječno modernoj crnoj, sivoj i bijeloj boji i ovog će proljeća biti ukrašeni modernim zakovicama. Tako barem tvrdi engleski brend Topshop koji je ovih dana na svoj webshop stavio hrpu genijalnih odjevnih komada i cool modnih dodataka u crnoj boji - ukrašenih zlatnim i srebrnim zakovicama.

Topshop vam i dalje sugerira da nosite prepoznatljiv rock 'n' roll stil koji nose brojne trendseterice diljem svijeta. On je već odavno postao kultni, a ne pomodan pa se sve veći broj djevojaka odlučuje za njega. Da biste izgledale kao prava rock 'n' roll trendseterica nabavite dobru kožnu jaknu, skinny traperice, crne gležnjače i par majica koje izgledaju kao da ste ih izvukle iz tatinog ormara. I svi spomenuti komadi neka budu ukrašeni zakovicama!

Izvor: fashion




Proljeće u znaku Americana trenda

Isabel Marant ponovno je trendseterica među dizajnerima.

Iako do srži Francuskinja, Isabel Marant posljednjih je sezona poprilično opčinjena Americana trendom, koji je kao veliki modni diktat uspjela nametnuti masovnim high street brandovima, ali i mnogim drugim dizajnerskim kućama.

Prošle sezone vjerojatno ste obožavali isprani traper, navajo printeve, resice i američku zastavu, no ovog proljeća Isabel Marant potaknut će vas da se zaljubite u modnu ostavštinu Elvisa Preasleyja, počevši od najranijih dana njegove karijere na Havajima (otuda i šareni printevi), pa sve do njegovih posljednjih trenutaka u Las Vegasu, koji su podrazumijevali mnogo glamuroznih i primjetnih komada i detalja.

Svoju fascinaciju američkim naslijeđem Marant je ipak odlučila usmjeriti u modernijem i romantičnijem smjeru, dostojnom svake suvremene trendseterice, koja će u njenoj kolekciji pronaći ključne komade za kombiniranje s dolaskom toplijih dana.

Nadolazećom sezonom stoga će dominirati kombinezoni, mini haljine i tunike, prozračne i lagane poput pera te obilježene prepoznatljivo cvjetnim motivima i rustikalnim printevima, dok su vibru Las Vegasa u ovoj kolekciji savršeno podržale kožne i traper hlače, jakne i topovi, koji su kao i remenje te cipele dobili konkretni tretman kićenja zakovicama, kristalima i drugim ukrasnim detaljima koji odišu luksuzom.

Ukoliko vaš džep ipak nije dovoljno dubok da biste si priuštile potpis Isabel Marant, sve ove komade u ovom ili onom obliku pronalazit ćete po bitno pristupačnijim cijenama u ponudi vaših omiljenih high street trgovina.

Odlične alternative u svojoj novoj kolekciji nudi H&M, koji se zaigrao kožom, zakovicama i tropskim printevima te isporučio chic kolekciju punu statement komada za nadogradnju vaše garderobe u nadolazećim mjesecima, stoga probajte odoljeti vatreno crvenoj mini suknji s bogatim detaljima, bomber jakni s havajskim printom ili crnom kožnom kompletiću utisnutih motiva.

Izvor: fashion

Odjeća koju će muškarci željeti skinuti s vas

Norveški dizajner Peter Dundas pravi je Viking modnog svijeta! Nakon poslova kod Jean Paula Gaultiera i Roberta Cavallija, ovaj dizajner iskovao je svoj prepoznatljivi stil koji žene čini strastvenima, glamuroznima i iznimno ženstvenima.

Građe Vikinga, četrdesetčetverogodišnji norveški dizajner Peter Dundas krenuo je u pohod na žensku modu.

'Vjerujem u životinjske instinkte', izjavio je nakon samo godinu dana na čelu modne kuće Emilio Pucci. 'Vjerujem da odjeća može potaknuti strast', dodao je.

Visok i zgodan, razbarušene kose, Dundas glamurozno i provokativno vodi ovu staru talijansku kuću u neko novo vrijeme. 'Kreiram odjeću koju će muškarci željeti skinuti s vas', besramno je izjavio u intervjuu za Wall Street Journal.

Svoju karijeru započeo je u studiju Jean Paula Gaultiera i Roberta Cavallija, dva dizajnera koji itekako znaju kako probuditi čežnju u klijentima.

Kao kreativni direktor kuće Emanuel Ungaro, nastavio je razvijati svoji senzualni senzibilitet predstavljajući pripijene mini haljine jarkih boja, a kratak angažman u Revillonu potaknuo ga je da u svoje kreacije počne uvrštavati krzno.

Obožavatelj skijanja na vodi i ronjenja, Dundas je pravi avanturist čija je misija aristokratski glamur Puccija prilagoditi modernim ženama koje su jednako poduzetne i sklone avanturama.

'Pucci djevojke su zvijezde', objasnio je Dundas koji je osvojio i Laudomiju Pucci, kći osnivača.

'Mrzim stereotipe koji su bili vezani uz brend - psihodelične uzorke. Peter je to konačno promijenio', otkrila je.

Jet set, ocean, boja, energija, stav i glamur inspiracija su novog Puccija!

magazin

Obucite se u skladu s godinama

Kako kombinovati narandžastu haljinu?

Jedna od boja koja će očigledno obilježiti i proljeće/ljeto 2013. godine je jarko narančasta. Ova upečatljiva boja nametnula se prije nekoliko sezona i očigledno planira ostati visoko na tronu uz boju crvenog vina, boju mente i žutu boju. U ovim hladnim danima svoju narančastu haljinu od mekanog pletiva kombinirajte na primjetan način, a kada zatopli tu istu haljinu nosite uz jednostavne balerinke i neku šarenu torbu.

Djevojke u dvadesetima mogu se poigrati ludim cipelama i parkom maslinaste boje koja je jedan od bezvremenskih komada u ormaru svake žene. Kapa s ušima je simpatičan detalj zbog kojeg će vaša kombinacija izgledati jako mladenački i chic.

Trendsetericama u tridesetima savjetujemo kombinaciju sive i narančaste boje. Za dobar kontrast na noge stavite crne hulahopke.

Našim najstarijim modnim damama predlažemo klasiku - crne čizme do koljena i dobro krojeni crni kaput. Torba u jarkoj boji je uvijek dobrodošla.

DVADESETE



HALJINA: Stella McCartney, PARKA: Gap (Fashion.hr Lookbook), CIPELE: Jeffrey Campbell, KAPA: Romwe

TRIDESETE



HALJINA: Stella McCartney, KAPUT: Mango, ČIZME: Balenciaga, OGRLICA: Asos

ČETRDESETE



HALJINA: Stella McCartney, KAPUT: H&M, ČIZME: Zara, TORBA: Chloe

Izvor: fashion

traperice s kojima ćete se riješiti celulita?!

Brend Wrangler krajem mjeseca na tržište plasira traperice za koje tvrdi da će vas u dobroj mjeri riješiti celulita. Materijal je tretiran sastojcima poput kofeina i ekstrakta algi.

Nakon traperica koje vam stežu trbuh i u kojima noge izgledaju vitkije, Wrangler je najavio traperice koje će vam pružiti anticelulitni tretman.

Traperice 'Smooth Legs' iz nove kolekcije Denim Spa američkog brenda tretira narančinu kožu sastojcima kao što su kofein, retinol i ekstrakti algi te je hidratizira ekstraktom maslinovog ulja i umiruje aloe verom.

Iz Wranglera tvrde kako su klinički testovi pokazali smanjenje celulita za 69 posto kod onih koji su nosili traperice osam sati na dan, pet dana tjedno, tijekom šestotjednog testiranja.

No, sastojci ne traju vječno. Unutrašnji premaz traje samo 15 nošenja ili između četiri i pet pranja. Wrangler je za to proizveo i sprej koji će obnoviti premaz nakon svakog pranja, koji bi trebao biti dostatan za 95 nošenja. Nakon toga, možete ih nositi kao i sve ostale, normalne traperice.

Traperice, koje dolaze u uskim modelima 'Courtney', 'Molly' i 'Corynn', preko online shopa ASOS.com počinju se prodavati 28. siječnja, a cijena će im biti oko 770 kuna.

Prije nego li se počnu pokazivati prvi rezultati, uvjerljivost im pada zbog izbora modela. Naime za kampanju su angažirali mršavicu Lizzie Jagger, koja sasvim sigurno nema problema sa celulitom.

Izvor: magazin

Monday, January 21, 2013

Giorgio Armani usamljen radi mode

Poznati modni dizajner, Giorgio Armani, otkrio je da je tijekom života sve podređivao modi, te da je zbog toga uglavnom bio sam.

Iako uživa u veoma uspješnoj profesionalnoj karijeri, Giorgio Armani priznaje da je veoma usamljen u privatnom životu, jer se zbog posla odrekao svega.

"Sve sam žrtvovao zbog mode!", izjavio je dizajner za njemačko izdanje časopisa ELLE, te dodao: "Neki misle da sam prezauzet da bih se vidio s njima. Međutim, ja navečer sjedim kod kuće s moje dvije mačke i gledam TV, jer me nitko me ne zove.“

Dizajner, koji se nalazi na čelu jedne od najprofitabilnijih modnih kuća u Italiji, podijelio je svoje mišljenje i o ženskoj modi: "Žene su danas podigle svoj ugled u svijetu. Više ne moraju nositi muška odjela kako bi ih shvatili ozbiljno, ali ženama je i dalje potrebna moda da bi se dobro osjećale!"

Izvor: lacouture

Modni ukus najmlađe nominirane Oscarovke

Čast da bude najmlađa nominirana za prestižnu nagradu Oscar je upravo ona. Oduševila je i publiku i kritiku svojom prvom ulogom u filmu Zvijeri južnih divljina.

Iako ima samo devet godina, već jako dobro zna kakvu odjeću voli, pa je tako i već počela razmišljati o haljini za dodjelu Oscara koja će se održati 24. veljače.

Obožava rozu boju, ali nije sigurna hoće li haljina biti roza, ali u jedno je sigurna. Haljina definitivno neće biti duga jer se boji da bi se mogla spotaknuti i pasti na tako važnom događaju.

Bez obzira na to što je jako mlada, već voli modu i isprobavanje raznih kombinacija za crveni tepih i van njega, a uspjeh filmskog prvijenca joj je to i omogućila.

Izvor: lacouture

Fluorescentne boje

Još jedan trend koji će obilježiti nadolazeću sezonu te postati ultimativni hit na modnoj sceni je trend fluorescentnih, neonskih i vibrantnih boja.

Odjeća u fluorescentnim bojama bila je izuzetno popularna među mladeži 80- ih, pa čak i 90- ih godina, a sada se ponovno polako probijaju na sam vrh modnih trendova o kojima ćemo tek slušati. Fluorescentne boje bit će maksimalno iskorištene, a muškoj modi dati će sasvim novo značenje!

Za razliku od običnih boja, fluorescentne i neonske boje same po sebi izgledaju mnogo atraktivnije, pa čak i običnim komadima odjeće daju novi i zanimljivi izgled koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Iako je ovaj trend vrlo sličan trendu metalik boja, ipak ima svoje posebnosti koje su vidljive već pri samom pogledu na odjeću u fluorescentnim bojama.

Za vraćanje ovog trenda zahvale dugujemo dizajnerima koji su za nadolazeću sezonu najavili njegov dolazak.

Fluorescentne boje nisu nikakva novost u ženskoj modi, ali kod muškaraca ovaj trend tek se treba dokazati. Dizajneri očito snažno vjeruju u ovaj trend jer su svoje kolekcije bazirali uglavnom na fluorescentnim bojama, a neki su čak cijelu kolekciju predstavili kroz ovaj trend, a među njima su Salvatore Ferragamo i Topman Design.

Osim njih, fluorescentnu odjeću prikazali su Gucci, E. Tautz, kao i brojni high street brandovi. Međutim, ovaj trend nije samo vidljiv na odjeću, već i na modnim dodatcima, pa su ga dizajneri koristili i na remenju, kapama, obući, torbama i sunčanim naočalama.

Iako će ovaj trend teško funkcionirati u stvarnom svijetu, točnije na domaćim ulicama, alternativna verzija ovog trenda leži upravo u modnim dodatcima u fluorescentnim bojama s kojima će ovaj trend ipak biti prisutan.

Za dodatnu inspiraciju zavirite u galeriju, te pogledajte kako spomenuti modni dizajneri predlažu trend fluorescentnih boja, te kako ovaj trend izgleda na odjeći popularnih brandova!

Izvor: lacouture


Trend: Cipele s mašnama

Mašne i vezice možemo vidjeti u svim proljetnim i ljetnim kolekcijama obuće.

Ovaj mladenački trend vrlo je zavodljiv, koketan, a odlično se može kombinirati s jeans hlačama, odijelom ili dječačkim stilom koji je vrlo moderan.

Izbjegavajte mašne u previše ženstvenim kombinacijama kako ne biste izgledali poput djevojčice.








Izvor: covermagazin

Pariška sedmica mode

Modna kuća Alexander McQueen svoju će kolekciju predstaviti na privatnoj prezentaciji za 100 modnih urednika, a na pariški Tjedan mode vraćaju se u rujnu.

Nakon Cacharela i modna kuća Alexander McQueen odustala je od pariškog tjedna mode u veljači, donosi britanski Vogue. Kreativna direktorica Sarah Burton je trudna i trenutno je na porodiljnom dopustu. 

Kolekciju za jesen/zimu 2014. predstavit će 5. ožujka na privatnoj prezentaciji za 100 modnih urednika u Parizu, dok će zainteresirani klijenti najnovije kreacije imati prilike vidjeti iste te večeri, ali u kasnijem terminu. Iz modne kuće potvrdili su da se na pariški tjedan mode vraćaju u rujnu s kolekcijom proljeće/ljeto 2014.

Isto je prošle godine napravila i francuska modna kuća Celine otkazavši reviju za jesen/zimu 2012. kako bi smanjili količinu poslovnih obaveza tada trudne kreativne direktorice Phoebe Philo.

Izvor: 24sata

Thursday, January 17, 2013

Shopping u Rimu

La Style Muse zabavila se u Rimu i pritom zabilježila sve bitne vintage dučaniće u ovom prekrasnom gradu!

Italija je jedna od zemalja prijestolnica mode, a uz Milano tu ulogu nosi i njen glavni grad Rim u kojem se uz ulice kao što su Via del Corso i Via del Condotti (u kojoj prevladavaju dućani velikih modnih kuća kao što su Chanel , Prada, LV...) ipak može pronaći nekoliko ulica s dobro opremljenim vintage dućanima, jer naravno, talijanska moda ima iza sebe veliku povijest koja je ostavila mnoštvo vintage odjeće, nakita, torbi i ostalih starina.

U pohod na vintage dućane krenula sam s frendicom dok sam lutala Rimom krajem prosinca i početkom siječnja, a danas vam donosim mali pregled mojih najdražih, pa ako se ikad budete nalazili u ovom "Vječnom gradu" sugeriram da ih posjetite.

Via del Governo Vecchio
Preslatki vintage dućan koji se nalazi nedaleko od Piazze Navone prava je mala meka za sve vintageljubce te ujedno središte vintage scene. U istoj ulici nalazi se još nekoliko dućana koji su većinom opremljeni odjećom iz šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih, a također se mogu pronaći vrhunski parovi naočala. Cijene nisu nužno jeftine, ovisno o kvaliteti; Kreću se od 30 do 100 eura. Osoblje je opušteno i prijateljski raspoloženo, pa kada uđete u jedan od vintage dućana u tom dijelu, imate osjećaj kao da ste došli nekome u posjet, a ne u kupovinu.

Pulp
Pulp dućan nalazi se nekoliko minuta od metro stanice Via Cavour, paralelno ulici Via dei Serpenti nedaleko od Coloseuma. Ako ste vintage kolekcionar ili samo tražite markiranu vintage odjeću kao što je Chanel ili Versace onda je Pulp pravo mjesto za vas. Dosta je jeftin, naime ja sam za 30 EUR kupila jednu Moschino i jednu Chanel maramu.

Primitivi
U Trastavere području nalazi se također mali niz vintage dućana gdje Primitivi zasigurno ima najbolji izbor, pogotovo što se tiče kaputa i haljina. Muški dio je vrlo mali, no podosta impresivan tako da bi muški rod vjerojatno tamo pronašao savršen vintage komad prije nego ženski. Tijekom siječnja i kolovoza imaju sniženja na svu robu do 50 %.

Di San Giacomo 
Udaljen svega minutu od Piazze Navone i Piazze della Pace ovaj vintage dućan opremljen je nakitom i cipelama u kojem se rado oblače poznate fashioniste i poznati celebovi pa su stoga i cijene najskuplje od svih vintage dućana koje sam obišla.

Nadam se da sam vam olakšala organiziranje shopping dana. Uživajte!

Izvor: lacouture

TREND REPORT: Volani

Ako ste mislili da će volani ove sezone probuditi djevojčicu u vama, gadno ste se prevarili...

Dizajneri su nam za ovu sezonu pripremili nešto staro, na sasvim svjež način - volane; Ali nikako oni pretjerano ženstveni na suknjicama i haljinama, već pravo strukturalno savršenstvo kao dodatak na krutim linijama koji ih topi i čini istovremeno senzualnim.

Ovosezonski frill, ruffle ili kako bi mi rekli "volan", statement je komad koji pokreće kreaciju i daje mu dodatnu teksturu i dinamičnost.

Više to nisu lepršave ljetne haljine ženstvenih linija već primjerice, asimetrične suknje s rasporkom u kombinaciji s krutim crop topom kao kod zadnje Ghesquièreove kolekcije za Balenciagu ili nešto ženstvenije, ali jednako čvrste strukture kao volan preko ramena kod Chloe.

U naumu pridružili su im se brojni poput Petera Pilotta, Guccija, Zaca Posena, Francesca Scognamiglia, Alexis Mabillea, Burberry Prorsuma, Chalayana, Garetha Pugha... Pa čak i Givenchyja koji je ove sezone moćan i u svojim najkrhkijim oblicima i naravno, u volanima.

S obzirom na opsjednutost modnih masa s oversizedom i muškim krojevima, ne čudi kako su se oni samo više prilagodili ženama. Međutim, s bokova preselili su ih na struk, ramena, vrat i ručne zglobove te predimenzionirali kako bi bili glavna atrakcija pojedine kreacije.

Kako ih kombinirati? Po nama u dvije varijante - vrlo grungie kao u 90- ima s bomber jaknama ili minimalistički uz cuff nakit. Najbolje cipele zasigurno će biti salonke u špic.

S obzirom da SS 2013. kolekcije još punim dahom nisu uletjele u naše dućane, nemojte se brinuti, imate i previše vremena. Zara je imala u ponudi nekoliko haljina i suknji s ovakvim volanima još na zimu, pa vjerujemo da neće razočarati ni na proljeće. Ukoliko ste nestrpljivi, uvijek možete pogledati što nude online shopovi.

U svakom slučaju, obavezno nabavite jedan statement volan za nadolazeću sezonu. Smrdi nam na opaki trend.

Izvor: lacouture

Robotska pauk-haljina


Strukirana PVC haljina s dubokim dekolteom unikatna je u svijetu mode zbog pomičnih paukovih nogu na ramenima koje pomiče posebno dizajnirani software.

Nizozemska dizajnerica Anouk Wipprecht otkrila je svoju fascinaciju paucima i u suradnji s austrijskim programerom softwarea Danielom Schatzmayreom osmislila čudnovatu pauk-haljinu. Haljina je izrađena od PVC-a i metala, a rezultat je pomalo zastrašujući hibrid koji na ramenima ima pomične nastavke, piše Dvice.com.

Robotska pauk-haljina nedavno je predstavljena na festivalu robotike Café Neu Romance u Pragu gdje je izazvala veliko zanimanje javnosti. Inspiraciju za haljinu dizajneri su pronašli u liku iz serijala Zvjezdane staze, kraljici vrste Borg.

Izvor: 24sata

Dužina suknje otkriva šta ste: Zavodnica, "baba" ili "laka"?

Kako se duljina suknje skraćuje, predrasude o moralu žene koja je nosi rastu. Tako se suknje ispod koljena povezuju s konzervativkama, a iznad s provokatoricama.

Koliko god napredovali kao društvo, ženinom se karakteru i dalje sudi prema duljini suknje koju nosi, tvrdi studentica grafičkog dizajna na Sveučilištu Vancouver, Rosea Lake. Ona je tu misao pretočila u fotografiju koju je nazvala "Predrasude" i objavila na svom Tumbir profilu, piše Daily Mail.

Fotografija prikazuje ženske noge slikane straga, uz 10 označenih točki za duljinu suknje prema kojima se sudi o njezinom karakteru. Oznaka koja se nalazi na donjoj četvrtini lista otkriva da tu duljinu suknje najčešće nose "bapski tipovi". Sredina lista namijenjena je konzervativkama, dok suknje do gornje polovice lista nose one staromodnog "kova".

Suknju koja seže do sredine koljena nose "pristojne žene", a kako se dužina suknje skraćuje, predrasude o njezinom moralu rastu. Ako je suknja iznad koljena, ljudi će ju doživjeti kao zavodnicu, dok je suknja koja završava na polovici bedara simbol smjele žene.

Duljine koje poistovjećujemo s minisuknjama najčešće nose negativne konotacije, pa se prema tome oznake duljina povezuju s provokativnim ženama, još kraću suknju nose one koje "traže seks", a na samom je vrhu oznaka za žene lakog morala.

- Nažalost ljudi se nesvjesno vode tim kriterijima i moja je ideja bila istaknuti te predrasude - kaže Lake.

Izvor: 24sata

Moderne boje za proljeće / ljeto 2013.

Prema Pantone institutu za boje, proljeće i ljeto 2013. će biti živahno i uzbudljivo.

Kompletan popis proljetno – ljetnih boja nešto je duži, ali izdvajamo one boje koje će dominirati poput plave, smaragdne, limun žute, boje mente i boje breskve.

Dok je prošle godine proljetna hit boja bila boja mandarine, ove sezone je to smaragdna.

Izvor: covermagazin

Wednesday, January 16, 2013

Burberry Prorsum FW 2013 detalji

Christopher Bailey je, za sezonu jesen/zima, dizajnirao mnogo zanimljivih modnih dodataka, te tako modnu kuću Burberry ponovno učinio jednom od popularnijih među muškarcima.

Naglasak je ovoga puta stavljen na leopard uzorke i detalje koji se pojavljuju na torbama, cipelama, pa čak i na lećama sunčanih naočala. Bailey je time nametnuo leopard uzorak kao nadolazeći trend u muškoj modi.

Luksuzna koža, životinjski i karirani uzorci, te torbe svih veličina, bez sumnje će zadovoljiti apetite svakog muškarca koji traži funkcionalnost i stil u jednome.

Izvor: lacouture

Costume National Men FW 2013

Ljutnja je glavni osjećaj današnje mladeži kaže Ennio Capasa iz Costume Nationala, te je tu ljutnju iskoristio kao inspiraciju za novu kolekciju. Njegovo viđenje modernog muškarca je dijete rock and rolla, koje je sigurno u sebe!

Cijela revija je u crnom tonu, a podižu je komadi u elektro plavoj i bijeloj boji. Uske hlače kombinira s muževnim, prevelikim kaputima i jaknama s kožnim detaljima. Šeširi i kožni asesoari daju dašak glamura cijeloj kolekciji.

Iako kolekcija nije ponudila ništa revolucionarno u muškoj modi, mnogo bi voljeli imati većinu komada Costume Nationala u ormarima, a to je zapravo i cilj svakog branda.

Izvor: lacouture

DKNY smoking hlače

Trend koji su opako najavile fashionistice na čelu s Mirandom Kerr kuca na vrata. I mi želimo smoking hlače.

Ne mislimo u doslovnom smislu, naravno. Sve veće brendovske trgovine najavile su trend ovih hibrida casual i svečane odjeće. Hlače s kontrastnom crtom sa svake strane duž nogavica predstavila je Donna Karan na proljetnoj reviji svog brenda DKNY. Posebno su atraktivni crni komadi s florescentnom linijom sa strane koje su spojile prošlogodišnji trend s nadolazećim.

S čime se kombiniraju ovakve hlače? Najbolje sa salonkama sa špicom i laganom košuljicom s uzorkom ili bez njega. Odlično izgledaju i na pripadajuće sakoe, točnije urbane blejzere s prednjim dijelom sastavljenim od smokinga.

S nestrpljenjem se iščekuju prvi topliji dani da vidimo kako ćete vi isfurati ovaj trend.

Izvor: lacouture

Način na koji nosite torbu otkriva vašu osobnost

Možda je stvar u podsvijesti, ali što ako način na koji nosite torbu otkriva vašu osobnost? Osim ako niste tip koji novčanik nosi u džepu, a ključeve oko vrata, u torbi vjerojatno držite neke vama važne stvari. Način na koji čuvate svoje 'blago' otkriva ponešto o vašoj osobnosti.

Stručnjakinja za govor tijela Patti Wood otkriva što način na koji nosite torbu govori o vašoj osobnosti.

Više torba odjednom
Imate dvije, tri, četiri torbe o kojima brinete, pa vam je strategija – kako god da ih stavite, sve pristaje. 'Umorni ste, iscrpljeni i u žurbi', kaže Wood. 'Torbe govore da ste pomalo konfuzne i često odlutate u mislima.'

Torba prebačena preko podlaktice
Omiljeni stil zvijezda koje ganjaju paparazzi. Ovaj način nošenja torbe pokazuje moć. 'Nosite torbu kao da je neka medalja ili nagrada', objašnjava Wood. 'Osjećate se superiorno.'

Pismo torba koju držite objema rukama
Žena koja drži pismo torbu objema rukama s prednje strane tijela otkriva sramežljivost, a najčešće i zauzima stav s prekriženim nogama. 'To je obrambeni stav. Ako to radite na spoju, to je zato što vam je nelagodno i niste sigurni kamo to vodi.'

'Zagrljena' torba
Ako torbicu nosite poput francuskog kruha – zagrljenu jednom rukom i naslonjenu na tijelo, bez obzira ima li ručku ili naramenicu – usmjereni ste na svoj cilj. Wood ovo naziva praktičnim izgledom. Nije vam toliko stalo do torbe koliko do njenog sadržaja.

Torba prebačena preko glave
Djevojka koja nosi torbu prebačenu preko glave, položenu s prednje strane tijela, te ima slobodne ruke svjesno prekriva svoju liniju i odjeću. 'To je korisno, ali pokazuje i da ste pomalo nespretni. Ovo često viđam kod mladih žena.'

Torba kao treća ruka
Torba najčešće ima dugu naramenicu, ali umjesto da je nosite prebačenu preko glave, nosite je preko jednog ramena dok ona slobodno pada sa strane, najčešće do bedra. Patti kaže da to obično pokazuje nedostatak samosvijesti te da time kazujete da nemate moć nad vlastitim svijetom.

Ispod pazuha
Pismo torbu nije lagano nositi, ali na ovaj način torba je na sigurnom, a vaše su ruke slobodne. 'Uglavnom je riječ o nezgrapnosti. Često je vidim na ženama koje nose torbu koja ne pristaje njihovom tijelu.'

Poput kofera
Neke žene umjesto duge naramenice biraju torbe s kratkim ručkama. 'Ona je u poslovnom modu. Ubrzana je i torba joj je teška – manje joj je stalo do izgleda, a više do toga kamo ide.'

Torba preko ramena, naramenice pridržavate rukom
Stil u kojem je torba na jednom ramenu, sigurno smještena ispod lakta, dok naramenicu pridržavamo rukom podsjeća na Carrie iz Seksa i grada. 'Žene u velikim gradovima to rade. Sjećaju se da su im mame govorile da čuvaju svoje torbe. Ne žele ih pustiti dok hodaju! Pametno ponašanje na ulici.'

Žene bez torbe
Imate pametnijeg posla nego nositi torbu. Neke za to imaju pomoćnice, a neke dečka. 'Kad ljudi imaju potrebu u svakom trenutku izgledati sjajno, ništa ih ne smije opterećivati.'

Izvor: magazin

Jennifer Lopez Shined in a Long Dress

Jennifer Lopez zablistala je u dugoj sirena haljini od čipke s potpisom Zuhaira Murada. U duhu zlatnog doba Hollywooda kosu je oblikovala u pravilne kovrče i prebacila ih na jednu stranu, a od makeupa, naglasila je samo oči.

Raskošna duga haljina Oscara de la Rente u boji breskve izbor je Jessice Albe. Glumica je dekolte nagaslila dijamantnom ogrlicom, a poseban šarm kompletnom stylingu daje pernata pismo-torbica. 

Glumica i model Rosie Huntington Whiteley u lepršavoj crnoj haljini modne kuće Saint Laurent iz kolekcije za proljeće/ljeto 2013. Struk je naglašen širokim kožnim remenom. 

Marion Cotillard nakon kratkog izleta s haljinom Zuhaira Murada, vratila se modnoj kući Dior. Izabrala je narančastu haljinu iz kolekcije haute couture i uparila ju s istom nijansom potpetica. 

Hayden Penettiere ne odustaje od sirena kroja, a za ovu je priliku izabrala elegantnu bijelu haljinu Roberta Cavallija. Monotoniju bijeline razbila je ružičastom clutch torbicom. 

Zooey Deschanel obožava princeza-haljine, a za dodjelu nagrada Zlatni globus izabrala je jednostavnu crvenu haljinu s potpisom Oscara de la Rente. Od nakita je nosila samo bisere, a kosu je podigla u nisku punđu.

Na posljednja dva događanja Anne Hathaway se pojavila u bijeloj haljini modne kuće Chanel. Od nakita je nosila tek decentnu narukvicu.

Izvor: 24sata

Tuesday, January 15, 2013

Kate Moss & Versace - Spring 2013

Iako je zima tek pokazale svoje zube, Versace je izbacio kolekciju za proljeće i jako je vruća. Barem ako je suditi prema fotografiji predivne Kate Moss.

Za svoju zadnju kampanju, proljeće 2013., Donatella Versace odabrala je remontirana manekenska imena: Kate Moss, Daria Werbowy i Joan Smalls.

Ovi su profesionalni snimili kampanju u brončanom izdanju. Osim naravno izvrsnih fotografija, iskusna je Donatella uspjela svim trendsettericama baciti 'bubu u uho' kako će proljetna kolekcija biti izvrsna.

Već i po fotografiji prekrasne Kate koja nosi narančastu seksi haljinu da se naslutiti da će vjerojatno svi poludjeti za takvom haljinom i bojom koja bi mogla obilježiti proljeće.

'Imati tri glamurozne ikone: Kate, Dariu i Joan u jednoj kampanji nije lagan podvig. No, i Mert i Marcus su ovoga puta nadmašili sami sebe', izjavila je ponosna Donatella Versace.

Big Omission on Gucci's Billboards

Svi već znamo da se modni brendovi u svojim reklamnim kampanjama naveliko služe čarima Photoshopa kako bi se potencijalnim kupcima prikazali u što atraktivnijem svjetlu.

No, posljednja katastrofa u Photoshopu koja je osvanula na novom Guccijevom plakatu ponovno nameće pitanje kako je moguće da tako veliki modni gigant napravi ovakvu pogrešku?

Sigurni smo da plakat prije odlaska u tisak pregleda najmanje deset ljudi. Zar nitko od njih nije skužio da manekenka na plakatu ima noge koje ni približno nisu proporcionalne s ostatkom tijela, a ni jedna s drugom?

Na spornoj reklami model pozira u ružičastom sakou, košulji i hlačama jednake boje, a jedna joj je noga gotovo upola tanja od druge i obje čudno vire ispod torbe zmijskog uzorka.

Naravno da su ovu vijest objavili svi eminentni svjetski mediji, pa je Gucci dobio negativnu reklamu. Možda ih to potakne da u budućnosti što manje eksperimentiraju s prepravljanjem ideala ljepote.

Izvor: magazin.net

Boots for Next Season

Ako vam trebaju nove čizme, jer zima još nije iza nas, ili želite kupiti kvalitetne čizme na sniženju za sljedeću sezonu, ispod vam donosimo predviđanja trendova za sezonu jesen – zima 2013/2014. kod zimske obuće.

Čizme na visoku petu, nisu posebno praktične, ponekad mogu biti i traumatične, ali ipak toliko su lijepe i moderne, da će se takav trend nastaviti i u sljedećoj sezoni.

Prema predviđanjima moderne će biti potpetice pravokutnog oblika, a trend platformi i punih peta će se zadržati i u sezoni zima 2013/2014.

Cipele u stilu proizvođača Ugg Australia i dalje bi trebale ostati moderne, posebno ukrašene krznom na gornjem dijelu čizme.

Moderne će ostati čizme s visokim potpeticama naprijed jajastog oblika prema špicu, a pravi špic će se vratiti u modu samo kod salonki i čizama s visokom potpeticom za večernje izlaske.

Tubasti prednji oblik čizama zadržat će se u čizmama bez potpetica.

Ukratko rečeno, što su čizme neobičnije i posebnije, to će biti modernije, a naročito čizme koje podsjećaju na indijanski (s resama), eskimski (mnogo umjetnog krzna duge dlake) i kaubojski (gruba koža i krzno kratke dlake) stil.

Izvor: covermagazin

Christopher Bailey New Collection Has Name "I Love Classics"

Christopher Bailey novu je Burberry kolekciju nazvao "I <3 Classics,", pa smo tako mogli vidjeti klasične Burberryjeve komade kao što su vojnički kaputi i kultni baloner u nekom novom ruhu.

Prošla sezona bila je u znaku futurističkih metalnih boja, dok je ova primitivnija. Životinjski printevi su glavni detalj kolekcije: leopard cipele, tigrasti ovratnici, leopard detalji na torbama.

Tople boje i prepoznatljivi Burberry uzorak i dalje su prisutni, ali je Bailey svih iznenadio preinakom klasični balonera. Sada je od lateksa, s printom srca koje kombinira s jednakim košuljama.

Također jedan od zanimljivih novih balonera je i onaj od devine dlake.

Izvor: lacouture

The Best Dressed Person on 70th Golden Globe Award

Preksinoć se održala jubilarna nagrada ovog popularnog uvoda u Oscare, rekli bi mnogi. A nas naravno zanima najviše tko je što odjenuo.

Na crvenom tepihu pojavile su se mnoge celebsice, ali samo neke su se istaknule. Iako nam se čini kako je prijašnjih godina izbor opravica bio puno ljepši, možda samo bolje haljine čuvaju za dodjelu čuvenih Oscara.

U iščekivanju, sinoć su najbolje haljine pokazale Anne Hathaway (Chanel), Jessica Alba (Oscar de la Renta), Julianne Moore (Tom Ford), Jessica Chastain (Calvin Klein), Amanda Seyfried (Givenchy), Jennifer Lawrence (Dior), Naomi Watts (Zac Posen), Amy Adams (Marchesa), Lea Michele (Elie Saab)...

Dok je čini nam se najgore izgledala Debra Messing u haljini Donne Karan. Zavirite u galeriju!

Izvor: lacouture

Friday, January 11, 2013

Gucci Cruise lookbook for 2013.

Talijanska modna kuća Gucci predstavila je svoj lookbook Cruise kolekcije za 2013.

Preko safari inspiriranog izgleda, cvjetnih uzoraka, pa do kvalitetnih krojeva, Gucci cruise kolekcija melem je za sve ljubitelje ove modne kuće, kao i onih koji vole klasičan stil.

Boje su vrlo minimalističke i nježne, a dinamiku unose tamni tonovi koji ipak i prevladavaju.

U galeriji pogledajte Gucci Cruise lookbook za 2013.

Izvor: lacouture

Primark kolekcija za proljeće/ljeto 2013.

Brand Primark lansirao je mušku kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2013., te tako najavio uzbudljivo, egzotično i osvježavajuće ljeto!

Zanimljivi printevi, maskirni uzorci, otkačeni stil i neodoljive boje dobitna su kombinacija za Primark s kojom ovaj brand hrabro korača u novu sezonu.

Što se tiče krojeva, ovoga puta radi se o opuštenijim i ležernijim varijantama odjevnih komada koji se s lakoćom mogu uklopiti u svaki stil, a koji će prvenstveno zadovoljiti modne apetite onih koji vole ostaviti pravi dojam.

Primark kolekcija za proljeće/ljeto 2013. pogledajte u galeriji!

Izvor: lacouture

Krzneni ovratnici

Iako je krzno bez sumnje najkontroverzniji materijal u modnom svijetu, još jednom je uspjelo postati pravi trend i to u muškoj modi, točnije na ovratnicima.

Krzneni ovratnici zavladali su posvuda, pa ih čak nije rijetkost vidjeti na domaćim ulicama, gdje dečki krzno uglavnom nose na obrubu kapuljača ili jakni. Što se tiče ulica nekih od modnih metropola, situacija je ipak znatno drugačija, jer se krzno nosi na sve moguće načine, a krzneni ovratnici su postali uobičajena svakodnevica.

Krzno na ovratnicima objeručke su prihvatili mnogi svjetski dizajneri, pa su tako svoje komade odjeće s krznenim ovratnicima za ovu sezonu predstavili John Galliano, Jean Paul Gaultier, Damir Doma, modne kuće Burberry, Gucci, Louis Vuitton, te mnogi drugi uključujući high street brendove.

Neupitno je da dizajneri u svojim komadima odjeće koriste pravo krzno, što je po mnogima neetično.

Kao dobra alternativa pravom krznu nudi se eko krzno ili krzno od umjetnih materijala koje možemo naći u popularnim dućanima high street marki. Trend krznenih ovratnika popularizirao se u kratkom vremenskom roku prvenstveno zbog toga što vizualno atraktivno izgleda, a osim toga, krzno na ovratnicima uistinu grije u hladnim, zimskim danima, pa bismo mogli reći da je u ovom trendu ugodno s korisnim definitivno spojeno.

Bilo da je riječ o dnevnim ili poslovnim kombinacijama, krzno će se dobro uklopiti uz sve, ostavljajući dobar vizualni dojam. S krznom ćete izgledati vrlo odvažno i svjesno svoga stila, pa možete biti sigurni da ćete biti zamijećeni.

Prije svega, ovakve ovratnike možemo vidjeti na jaknama i militarističkim kaputima, a kako biste se inspirirali ovim trendom, zavirite u našu galeriju i pogledajte kako dizajneri predlažu krznene ovratnike. Nadamo se da ćete se i vi odvažiti na ovaj pravi zimski trend!

Izvor: lacouture

TREND: Metalik

Nakon pripadnica ljepšeg spola, na red za metalik trend došli su i muškarci, a kako se čini, upravo ovaj trend će obilježiti sljedeću sezonu.

Iako se na prvi pogled čini kako trend metalik odjeće ne bi prošao kod muškaraca, čini se kako je stvar ipak pomalo drugačija, pa su tako mnogi muškarci diljem svijeta iskoristili priliku da među prvima nove ovaj trend koji je, između ostaloga, prije mnogo godina na svojim koncertnim nastupima nosio i legendarni Michael Jackson!

Fascinacija leži u tome što metalik elementi na odjeći daju potpuno novi vizualni identitet svakom odjevnom komadu, čineći ga tako unikatnim modnim primjerkom.

Pravi modni znalci prepoznali su potencijal ovog trend još kada je prvi puta prikazan na modnim revijama poznatih dizajnera, te su već tada prognozirali da će upravo metalik obilježiti sezonu za proljeće/ljeto. Među dizajnerima čije su kolekcije bile krcate metalik odjećom i koji najviše nose zasluge za bujanje ovog trenda su Burberry, Versace i Lanvin.

Metalik je uglavnom aktualiziran kroz komade odjeće poput balonera, jakni, košulja i hlača, što je sasvim neočekivano za mušku modu, ali ipak, izuzetno prihvaćeno u svijetu! Osim toga, metalik se javlja i na torbama, reverima i obući, a izrazito su popularne metalik tenisice koje se već par sezona mogu vidjeti i na domaćim ulicama.

Za one kojima su metalik hlače ili košulje ipak previše, postoje i alternativnije verzije ovog trenda, gdje se metalik pojavljuje tek u malim količinama na pojedinim mjestima na odjeći, te je u tom slučaju u službi detalja ili printa.

Varijante ovog trenda na printevima ili natpisima na majicama popularne su u casual stilu odijevanja, dok su varijante metalik kaputa i sličnih odjevnih predmeta ipak još uvijek rezervirane za one najhrabrije muškarce. U svakom slučaju, metalik trend bit će aktualan u nadolazećoj sezoni i samo je pitanje vremena kada će zaživjeti i na našim prostorima!

Izvor: lacouture

It stuff: Ostwald Helgason Jacket

Samo jedna prava street style fotka na pravoj osobi (uglavnom Mira Duma), neznatni mali brend preko noći pretvara u najpoželjniju robu u krugu fashionistica.

Radi se o Ostwald Helgason! Iza imena stoje Susan Ostwald iz Njemačke i Invar Helgason s Islanda koje su svoj brend smjestile u srce Londona. Susan je zadužena za prepoznatljivi print s jakim naglaskom na boje, a Invar odlučuje o silueti.

Kolekcija za jesen/zimu 2012. godine bio je njihov prvi javni nastup otkad je bend osnovan, 2008. Kolekcija je bila inspirirana norveško- britanskim pohodima na Antarktiku, a jaki blokovi boja i mali peplumi postali su zaštitni znak kuće.

Košulje i bejzbolske jaknice po uzoru na OH potražite u SHS trgovina ili pričekajte novu H&M kolekciju i dobijte svoj dašak street style glamura!

Izvor: lacouture

Thursday, January 10, 2013

Odjeća može ugroziti vaše zdravlje

Za ljepotu se nekad isplati pomučiti, no definitivno se ne isplati ugroziti vlastito zdravlje kako biste bili u trendu. Stoga imajte na umu upozorenja znanstvenika i doktora.

Uske traperice mogu izazvati neurološki poremećaj
Vjerovali ili ne, doktori su jasni po ovom pitanju, uske traperice mogu imati strašne posljedice po zdravlje. Naime, stalni pritisak na živac u bedrima može izazvati oštećenje koje je poznato kao meralgia paraesthetica. Riječ je o ozbiljnom neurološkom poremećaju koji u ekstremnim slučajevima može izazvati i odumiranje tkiva noge. Isti poremećaj može nastati i zbog nošenja visokih peta.

Piercing na licu može izazvati vrtoglavicu
Piercing na licu može oštetiti trigeminalni živac na licu i izazvati simptome poput vrtoglavice. Francuska studija iz 2011. potvrdila je da su ispitanici, nakon što su uklonili piercing, prestali patiti od vrtoglavica i glavobolja.

Modni dodaci mogu biti otrovni
Kako bi napravili što jeftiniju bižuteriju, proizvođači znaju koristiti kadmij, koji je jako otrovan i povezan s mnogim teškim bolestima bubrega i jetre. Otrov se nerijetko krije i u ženskim torbicama. U jednoj studiji je otkriveno da torbice sadrže i do sto puta više od dopuštene količine.

Grudnjaci mogu poremetiti san i imunološki sustav
U studiji iz 1999. japanski znanstvenici otkrili su da pritisak grudnjaka tijekom noći može smanjiti proizvodnju melatonina, koji utječe na imunološki sustav i menstrualni ciklus.

Kravata može oštetiti vid
Nošenje kravate može povećati rizik od glaukoma, koji, ako se ne liječi, može dovesti do sljepoće. U studiji iz 2003., koja je objavljena u British Journal of Ophthalmology i u kojoj je sudjelovalo četrdeset muškaraca, otkriveno je da kravata već nakon tri minute povisuje očni tlak.

Izvor: magazin.net

Katie Holmes žena s najviše stila

Magazin People sastavio je svoju listu najbolje odjevenih poznatih osoba u protekloj godini, a na prvom je mjestu zasjela Katie Holmes.

Uredništvo magazina People smatra da je Katie Holmes nakon razvoda od Toma Cruisea radila na svom stilu te skladnim modnim kombinacijama pronašla pravu ravnotežu elegancije i praktičnosti suvremene žene.

Na drugom mjestu je glumica Jessica Chastain, a na trećem Giuliana Rancic. Na listi su se našle Britney Spears te Kate Middleton, no, čitatelje magazina People ipak je najviše oduševila Katie Holmes.

Izvor: magazin.net