Friday, January 4, 2013

Trend kape i šeširi koje najavljuju ove zime

Šilterice na točkice ili s kožom, velike čupave kape, šeširi s kosim obodima i retro pletene kape dizajneri obožavaju ove sezone i najavljuju u svim mogućim oblicima.

Kaubojski šeširi vratili su se na velika vrata. Najviše ih promoviraju Hermes i Moschino, a preporučuju se nositi na kratke kožnate jakne ili slojevite tamne kapute. Također, pristajat će i uz sve sa zipovima te zakovicama.

Tzv. cloche šeširi bili su popularni 20-ih godina, kada su se samouvjerene žene svjesne svojih prava šišale na kratko, šminkale usne u jarke boje i izlazile u popularne klubove. Cacharel ih ponovno vraća na scenu uz Dior, ali pomalo modificirane.

Perje je vrlo popularan dodatak ove godine, a na scenu nam dolaze uz bok vrlo popularnim šiltericama. Iako su se oduvijek smatrale muškim accessoriseom, šilterice su postale modernije nego ikad, a dolaze nam u koži, vuni, pernatim detaljima, mašnicama...

Još jedna varijacija šilterica, ovoga puta u izdanju DSquareda2. Vrlo ženstvene pristajat će uz svaku kombinaciju, bez obzira nosili kožu, karirano ili odijelo.

Još jedna vrsta stiliziranih zimskih šilterica. Odlično pristaju uz kožne kombinacije.

Kape inspirirane pilotima bile su popularan dodatak u Cacharelu ove sezone. Iako su inspirirane vojnim dodacima, kape ovo zvonolikog oblika daju nježan ženstveni okvir cijelom licu.

Marc Jacobs također preporuča čupave krznene šešire-kape, ali one predimenzionirane. Inspiraciju je dijelom pronašao i u Ludom Klobučaru iz Alise u zemlji čudesa.

Anna Sui vratila se uspomenama iz djetinjstva i odabrala mekane vunene kape s pletenicama i zabavnim detaljima. U njoj ćete svakako osjećati kao djevojčica. 

Tople, bogate krznene kape u Kenzovom izdanju nalikuju šubarama, ali ove imaju šilt. Vrlo elegantne i sofisticirane najbolja su kombinacija profinjenim outfitima.

Ralph Lauren predlaže istinske cloche šešire, s muškim štihom, a koje se odlično kombiniraju uz odijela, komplete suknji i sakoa te svakako uz kožne rukavice i visoke čizme. 

Armani je još jedan dizajner koji za ovu sezonu preporuča nošenje šešira uz odijela. Njegovi su stilizirani, pomaknuti u stranu i zaklanjaju dio lica. 

Čupave kape od umjetnog krzna odlična su zimska zaštita, a mogli bi biti i izbor svih ljubitelja šubara.

Još jedna varijacija pletenih kapa Anne Sui, s očima i kljunom sove, koje su je i inspirirale na ove dodatke. 

Izvor: 24sata.hr

No comments:

Post a Comment