Friday, January 11, 2013

Krzneni ovratnici

Iako je krzno bez sumnje najkontroverzniji materijal u modnom svijetu, još jednom je uspjelo postati pravi trend i to u muškoj modi, točnije na ovratnicima.

Krzneni ovratnici zavladali su posvuda, pa ih čak nije rijetkost vidjeti na domaćim ulicama, gdje dečki krzno uglavnom nose na obrubu kapuljača ili jakni. Što se tiče ulica nekih od modnih metropola, situacija je ipak znatno drugačija, jer se krzno nosi na sve moguće načine, a krzneni ovratnici su postali uobičajena svakodnevica.

Krzno na ovratnicima objeručke su prihvatili mnogi svjetski dizajneri, pa su tako svoje komade odjeće s krznenim ovratnicima za ovu sezonu predstavili John Galliano, Jean Paul Gaultier, Damir Doma, modne kuće Burberry, Gucci, Louis Vuitton, te mnogi drugi uključujući high street brendove.

Neupitno je da dizajneri u svojim komadima odjeće koriste pravo krzno, što je po mnogima neetično.

Kao dobra alternativa pravom krznu nudi se eko krzno ili krzno od umjetnih materijala koje možemo naći u popularnim dućanima high street marki. Trend krznenih ovratnika popularizirao se u kratkom vremenskom roku prvenstveno zbog toga što vizualno atraktivno izgleda, a osim toga, krzno na ovratnicima uistinu grije u hladnim, zimskim danima, pa bismo mogli reći da je u ovom trendu ugodno s korisnim definitivno spojeno.

Bilo da je riječ o dnevnim ili poslovnim kombinacijama, krzno će se dobro uklopiti uz sve, ostavljajući dobar vizualni dojam. S krznom ćete izgledati vrlo odvažno i svjesno svoga stila, pa možete biti sigurni da ćete biti zamijećeni.

Prije svega, ovakve ovratnike možemo vidjeti na jaknama i militarističkim kaputima, a kako biste se inspirirali ovim trendom, zavirite u našu galeriju i pogledajte kako dizajneri predlažu krznene ovratnike. Nadamo se da ćete se i vi odvažiti na ovaj pravi zimski trend!

Izvor: lacouture

No comments:

Post a Comment