Thursday, January 17, 2013

TREND REPORT: Volani

Ako ste mislili da će volani ove sezone probuditi djevojčicu u vama, gadno ste se prevarili...

Dizajneri su nam za ovu sezonu pripremili nešto staro, na sasvim svjež način - volane; Ali nikako oni pretjerano ženstveni na suknjicama i haljinama, već pravo strukturalno savršenstvo kao dodatak na krutim linijama koji ih topi i čini istovremeno senzualnim.

Ovosezonski frill, ruffle ili kako bi mi rekli "volan", statement je komad koji pokreće kreaciju i daje mu dodatnu teksturu i dinamičnost.

Više to nisu lepršave ljetne haljine ženstvenih linija već primjerice, asimetrične suknje s rasporkom u kombinaciji s krutim crop topom kao kod zadnje Ghesquièreove kolekcije za Balenciagu ili nešto ženstvenije, ali jednako čvrste strukture kao volan preko ramena kod Chloe.

U naumu pridružili su im se brojni poput Petera Pilotta, Guccija, Zaca Posena, Francesca Scognamiglia, Alexis Mabillea, Burberry Prorsuma, Chalayana, Garetha Pugha... Pa čak i Givenchyja koji je ove sezone moćan i u svojim najkrhkijim oblicima i naravno, u volanima.

S obzirom na opsjednutost modnih masa s oversizedom i muškim krojevima, ne čudi kako su se oni samo više prilagodili ženama. Međutim, s bokova preselili su ih na struk, ramena, vrat i ručne zglobove te predimenzionirali kako bi bili glavna atrakcija pojedine kreacije.

Kako ih kombinirati? Po nama u dvije varijante - vrlo grungie kao u 90- ima s bomber jaknama ili minimalistički uz cuff nakit. Najbolje cipele zasigurno će biti salonke u špic.

S obzirom da SS 2013. kolekcije još punim dahom nisu uletjele u naše dućane, nemojte se brinuti, imate i previše vremena. Zara je imala u ponudi nekoliko haljina i suknji s ovakvim volanima još na zimu, pa vjerujemo da neće razočarati ni na proljeće. Ukoliko ste nestrpljivi, uvijek možete pogledati što nude online shopovi.

U svakom slučaju, obavezno nabavite jedan statement volan za nadolazeću sezonu. Smrdi nam na opaki trend.

Izvor: lacouture

No comments:

Post a Comment