Monday, January 21, 2013

Fluorescentne boje

Još jedan trend koji će obilježiti nadolazeću sezonu te postati ultimativni hit na modnoj sceni je trend fluorescentnih, neonskih i vibrantnih boja.

Odjeća u fluorescentnim bojama bila je izuzetno popularna među mladeži 80- ih, pa čak i 90- ih godina, a sada se ponovno polako probijaju na sam vrh modnih trendova o kojima ćemo tek slušati. Fluorescentne boje bit će maksimalno iskorištene, a muškoj modi dati će sasvim novo značenje!

Za razliku od običnih boja, fluorescentne i neonske boje same po sebi izgledaju mnogo atraktivnije, pa čak i običnim komadima odjeće daju novi i zanimljivi izgled koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Iako je ovaj trend vrlo sličan trendu metalik boja, ipak ima svoje posebnosti koje su vidljive već pri samom pogledu na odjeću u fluorescentnim bojama.

Za vraćanje ovog trenda zahvale dugujemo dizajnerima koji su za nadolazeću sezonu najavili njegov dolazak.

Fluorescentne boje nisu nikakva novost u ženskoj modi, ali kod muškaraca ovaj trend tek se treba dokazati. Dizajneri očito snažno vjeruju u ovaj trend jer su svoje kolekcije bazirali uglavnom na fluorescentnim bojama, a neki su čak cijelu kolekciju predstavili kroz ovaj trend, a među njima su Salvatore Ferragamo i Topman Design.

Osim njih, fluorescentnu odjeću prikazali su Gucci, E. Tautz, kao i brojni high street brandovi. Međutim, ovaj trend nije samo vidljiv na odjeću, već i na modnim dodatcima, pa su ga dizajneri koristili i na remenju, kapama, obući, torbama i sunčanim naočalama.

Iako će ovaj trend teško funkcionirati u stvarnom svijetu, točnije na domaćim ulicama, alternativna verzija ovog trenda leži upravo u modnim dodatcima u fluorescentnim bojama s kojima će ovaj trend ipak biti prisutan.

Za dodatnu inspiraciju zavirite u galeriju, te pogledajte kako spomenuti modni dizajneri predlažu trend fluorescentnih boja, te kako ovaj trend izgleda na odjeći popularnih brandova!

Izvor: lacouture


No comments:

Post a Comment