Friday, January 11, 2013

TREND: Metalik

Nakon pripadnica ljepšeg spola, na red za metalik trend došli su i muškarci, a kako se čini, upravo ovaj trend će obilježiti sljedeću sezonu.

Iako se na prvi pogled čini kako trend metalik odjeće ne bi prošao kod muškaraca, čini se kako je stvar ipak pomalo drugačija, pa su tako mnogi muškarci diljem svijeta iskoristili priliku da među prvima nove ovaj trend koji je, između ostaloga, prije mnogo godina na svojim koncertnim nastupima nosio i legendarni Michael Jackson!

Fascinacija leži u tome što metalik elementi na odjeći daju potpuno novi vizualni identitet svakom odjevnom komadu, čineći ga tako unikatnim modnim primjerkom.

Pravi modni znalci prepoznali su potencijal ovog trend još kada je prvi puta prikazan na modnim revijama poznatih dizajnera, te su već tada prognozirali da će upravo metalik obilježiti sezonu za proljeće/ljeto. Među dizajnerima čije su kolekcije bile krcate metalik odjećom i koji najviše nose zasluge za bujanje ovog trenda su Burberry, Versace i Lanvin.

Metalik je uglavnom aktualiziran kroz komade odjeće poput balonera, jakni, košulja i hlača, što je sasvim neočekivano za mušku modu, ali ipak, izuzetno prihvaćeno u svijetu! Osim toga, metalik se javlja i na torbama, reverima i obući, a izrazito su popularne metalik tenisice koje se već par sezona mogu vidjeti i na domaćim ulicama.

Za one kojima su metalik hlače ili košulje ipak previše, postoje i alternativnije verzije ovog trenda, gdje se metalik pojavljuje tek u malim količinama na pojedinim mjestima na odjeći, te je u tom slučaju u službi detalja ili printa.

Varijante ovog trenda na printevima ili natpisima na majicama popularne su u casual stilu odijevanja, dok su varijante metalik kaputa i sličnih odjevnih predmeta ipak još uvijek rezervirane za one najhrabrije muškarce. U svakom slučaju, metalik trend bit će aktualan u nadolazećoj sezoni i samo je pitanje vremena kada će zaživjeti i na našim prostorima!

Izvor: lacouture

No comments:

Post a Comment