Thursday, January 17, 2013

Shopping u Rimu

La Style Muse zabavila se u Rimu i pritom zabilježila sve bitne vintage dučaniće u ovom prekrasnom gradu!

Italija je jedna od zemalja prijestolnica mode, a uz Milano tu ulogu nosi i njen glavni grad Rim u kojem se uz ulice kao što su Via del Corso i Via del Condotti (u kojoj prevladavaju dućani velikih modnih kuća kao što su Chanel , Prada, LV...) ipak može pronaći nekoliko ulica s dobro opremljenim vintage dućanima, jer naravno, talijanska moda ima iza sebe veliku povijest koja je ostavila mnoštvo vintage odjeće, nakita, torbi i ostalih starina.

U pohod na vintage dućane krenula sam s frendicom dok sam lutala Rimom krajem prosinca i početkom siječnja, a danas vam donosim mali pregled mojih najdražih, pa ako se ikad budete nalazili u ovom "Vječnom gradu" sugeriram da ih posjetite.

Via del Governo Vecchio
Preslatki vintage dućan koji se nalazi nedaleko od Piazze Navone prava je mala meka za sve vintageljubce te ujedno središte vintage scene. U istoj ulici nalazi se još nekoliko dućana koji su većinom opremljeni odjećom iz šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih, a također se mogu pronaći vrhunski parovi naočala. Cijene nisu nužno jeftine, ovisno o kvaliteti; Kreću se od 30 do 100 eura. Osoblje je opušteno i prijateljski raspoloženo, pa kada uđete u jedan od vintage dućana u tom dijelu, imate osjećaj kao da ste došli nekome u posjet, a ne u kupovinu.

Pulp
Pulp dućan nalazi se nekoliko minuta od metro stanice Via Cavour, paralelno ulici Via dei Serpenti nedaleko od Coloseuma. Ako ste vintage kolekcionar ili samo tražite markiranu vintage odjeću kao što je Chanel ili Versace onda je Pulp pravo mjesto za vas. Dosta je jeftin, naime ja sam za 30 EUR kupila jednu Moschino i jednu Chanel maramu.

Primitivi
U Trastavere području nalazi se također mali niz vintage dućana gdje Primitivi zasigurno ima najbolji izbor, pogotovo što se tiče kaputa i haljina. Muški dio je vrlo mali, no podosta impresivan tako da bi muški rod vjerojatno tamo pronašao savršen vintage komad prije nego ženski. Tijekom siječnja i kolovoza imaju sniženja na svu robu do 50 %.

Di San Giacomo 
Udaljen svega minutu od Piazze Navone i Piazze della Pace ovaj vintage dućan opremljen je nakitom i cipelama u kojem se rado oblače poznate fashioniste i poznati celebovi pa su stoga i cijene najskuplje od svih vintage dućana koje sam obišla.

Nadam se da sam vam olakšala organiziranje shopping dana. Uživajte!

Izvor: lacouture

No comments:

Post a Comment