Wednesday, January 9, 2013

Daleki Istok ponovno se uvuko u modne redove

Dizajneri su ovu zimu zamislili kao orijentalnu i približili se dalekom Istoku, a rezultat je mnogo urbanih komada, što začuđuje s obzirom da se do sada s utjecajem Azije više manje poigravalo na svečane outfite.

Za početak tu su Proenza Schouler koji su stvorili genijalne jaknice koje podsjećaju na kimono, pa Osman sa svojim intenzivnim printevima, Jason Wu i Zac Posen koji su u cijelu priču dodali puno ženstvenosti i seksipila... Fora s njihovim oriental komadima je da oni ne moraju prevladavati u vašoj kombinaciji, već vam samo dodati zgodan štih. Primjerice, Proenza Schouler jaknica uz skinny jeans i neke opake gležnjače na visoku petu ili Osmanove hlače s printom u kombinaciji na još printeva i tenisice. Na vama je da se poigrate u smjeru kojem želite ići. Vogue je to najbolje opisao nazvavši povratak Dalekog istoka u ovosezonsku modu ''Istočnim futurizmom''.

Oriental look obiluje delikatnim cvjetnim printevima, tragovima zlatne, jednostavnim linijama, tzv. kimono rukavima i kragnama specifičnim za Aziju.

Kod orijentalnih komada ne pretjerujte s nakitom, a također, ni s makeupom. Klišej crveni ruž i potez tušem bit će više nego dovoljni.

Izbor po našim dućanima i nije neki, eventualno ako Zara nešto nudi, no online shopovi vas neće razočarati. Samo se unaprijed pripremite da će vas novi najdraži komad odjeće doći najranije kroz dva tjedna. Slatko iščekivanje!

Izvor: lacouture.hr

No comments:

Post a Comment