Tuesday, January 22, 2013

Proljeće u znaku Americana trenda

Isabel Marant ponovno je trendseterica među dizajnerima.

Iako do srži Francuskinja, Isabel Marant posljednjih je sezona poprilično opčinjena Americana trendom, koji je kao veliki modni diktat uspjela nametnuti masovnim high street brandovima, ali i mnogim drugim dizajnerskim kućama.

Prošle sezone vjerojatno ste obožavali isprani traper, navajo printeve, resice i američku zastavu, no ovog proljeća Isabel Marant potaknut će vas da se zaljubite u modnu ostavštinu Elvisa Preasleyja, počevši od najranijih dana njegove karijere na Havajima (otuda i šareni printevi), pa sve do njegovih posljednjih trenutaka u Las Vegasu, koji su podrazumijevali mnogo glamuroznih i primjetnih komada i detalja.

Svoju fascinaciju američkim naslijeđem Marant je ipak odlučila usmjeriti u modernijem i romantičnijem smjeru, dostojnom svake suvremene trendseterice, koja će u njenoj kolekciji pronaći ključne komade za kombiniranje s dolaskom toplijih dana.

Nadolazećom sezonom stoga će dominirati kombinezoni, mini haljine i tunike, prozračne i lagane poput pera te obilježene prepoznatljivo cvjetnim motivima i rustikalnim printevima, dok su vibru Las Vegasa u ovoj kolekciji savršeno podržale kožne i traper hlače, jakne i topovi, koji su kao i remenje te cipele dobili konkretni tretman kićenja zakovicama, kristalima i drugim ukrasnim detaljima koji odišu luksuzom.

Ukoliko vaš džep ipak nije dovoljno dubok da biste si priuštile potpis Isabel Marant, sve ove komade u ovom ili onom obliku pronalazit ćete po bitno pristupačnijim cijenama u ponudi vaših omiljenih high street trgovina.

Odlične alternative u svojoj novoj kolekciji nudi H&M, koji se zaigrao kožom, zakovicama i tropskim printevima te isporučio chic kolekciju punu statement komada za nadogradnju vaše garderobe u nadolazećim mjesecima, stoga probajte odoljeti vatreno crvenoj mini suknji s bogatim detaljima, bomber jakni s havajskim printom ili crnom kožnom kompletiću utisnutih motiva.

Izvor: fashion

No comments:

Post a Comment